Szobrász Szimpózium

Kép-Ze-Let táborok 2018

Lois Viktor szobrászművész kezdeményezésére, művészeti vezetésével a Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány támogatásával és a Tatabányai Múzeum együttműködésével, eddig húsz alkalommal került sor a KÉP-ZE-LET Szobrász Szimpóziumra.

A háromhetes alkotótábor idejére a világ minden tájáról érkeznek művészek a szabadtéri bányászati múzeumba. Az itt készült alkotásokkal folyamatosan gyarapodik az itt kialakított egyedi és különleges szoborpark, amelyek néhány darabja a Bánhidai Alkotó Házban tekinthető meg. A magyar művészeti közélet egyik kiemelkedő rendezvénye a határon túl is rangot vívott ki magának.

Szoborpark

Lois Viktor & YIn Peet szoborparkja

Az egyesült államokbeli Bostonhoz közeli Actonban élő Lois Viktor szobrászművész és alkotótársa,  YIn Peet munkáit ismerhetjük meg az általuk működtetett szabadtéri kiállítási térben és múzeumban, ahol a tatabányaihoz hasonló, nemzetközi szobrász szimpóziumokat és eseményeket is szerveznek. A művész szülőháza ad otthont a Bánhidai Alkotó Háznak és a Bánhidai Beteg Szamár Galériának, amelyek programjait a Tatabánya Alkotó Művészeiért Közalapítvány szervezi.

Kattintható, nagyméretű képek a Tatabányai Múzeum – Bányászati és Ipari Skanzen szabadtéri szoborparkjából. A fotókat Dallos István készítette.

BAH39 Lokális Kulturális Bombázó