Tatabánya, Kossuth u. 39.

Friss

A Bánhidai Alkotó Ház (BAH) eredetileg a Bostonban élő Lois Viktor Munkácsy-díjas képzőművész szülőháza volt. A művész 2014-ben azzal a céllal alakította át, hogy galériaként, közösségi térként és alkotó házként működjön. Az alkalmi kiállításoknak a Bánhidai Beteg Szamár Galéria ad teret, a Tatabányai Szobrász Szimpozium és Fémszobrász Tábor műveinek a BAH Galéria és az udvar az otthona, míg a vendégszobákat ide pályázó művészek vehetik igénybe. A Bánhidai Alkotó Ház könyvbemutatóknak és irodalmi rendezvényeknek is helyet ad, valamint nyitott minden olyan esemény előtt, amely illeszkedik a ház művészeti elképzeléseibe. A programokat a Bánhidai Alkotó Ház és a Tatabányai Alkotó Művészeiért Alapítvány (TAMA) szervezi, a ház működéséhez a feltételeket Lois Viktor, a TAMA és az önkéntesen segítő intézmények, magánszemélyek biztosítják.

A Ház

Bánhidai
Alkotó
Ház

A Bánhidai Alkotó Ház (BAH) eredetileg a Bostonban élő Lois Viktor Munkácsy-díjas képzőművész szülőháza volt. A művész 2014-ben azzal a céllal alakította át, hogy galériaként, közösségi térként és alkotó házként működjön.

Az alkalmi kiállításoknak a Bánhidai Beteg Szamár Galéria ad teret, a Tatabányai Szobrász Szimpozium és Fémszobrász Tábor műveinek a BAH Galéria és az udvar az otthona, míg a vendégszobákat ide pályázó művészek vehetik igénybe.

A Bánhidai Alkotó Ház könyvbemutatóknak és irodalmi rendezvényeknek is helyet ad, valamint nyitott minden olyan esemény előtt, amely illeszkedik a ház művészeti elképzeléseibe. 

A programokat a Bánhidai Alkotó Ház és a Tatabányai Alkotó Művészeiért Alapítvány (TAMA) szervezi, a ház működéséhez a feltételeket Lois Viktor, a TAMA és az önkéntesen segítő intézmények, magánszemélyek biztosítják.

Állandó kiállítás

2019-ben három tajvani művész (Chun-hao-Tseng, Shu-wei-Chang, Chia-ming-Chang) voltak a Bánhidai Alkotó Ház vendégei. Háromhetes itt tartózkodásuk alatt két kiállításuk is volt, egy a Kortárs Galériában, egy a Horánszky utcai A.P.A. Galériában. Munkáikból állandó kiállítás tekinthető meg a Házban.

Képek a házból

 

Beteg Szamár Galéria

BAH39 Lokális Kulturális Bombázó