Keretbe zárt történetek

Nedves Péter Barnabás festményeiből nyílt kiállítás Budapesten a Kandúr Art Pubban. Az érdeklődők a festőművész elmúlt években készített alkotásaiból láthatnak egy átfogó, válogatott anyagot. A tárlatot Partos Endy nyitotta meg, gitáron közreműködött Rakovits István.

Saját hitrendszer bontakozik ki, saját rögeszmék villanak fel a képeken, és saját tükrök vetítik vissza az emberi létezést, amiben könnyed természetességgel van benne a mitikus többlet – jellemezte korábban Nedves Péter Barnabás képi világát Sopotnik Zoltán. Ezt a megállapítást erősiti fel a mostani budapesti kiállítás is, a festményeken archaikus misztériumok, kódok és szimbólumok jelzik a kiállító művész ez irányú törekvéseit. Különös alakok, figurák mozognak a mitikus, rejtélyes tájban, a festmények szemlélője úgy érezheti magát, mintha velük kóborolna egy rejtélyes, vadregényes tájban.

Nedves Péter Barnabás Tatabányán él, itthoni mesterei Bánfi József és Rochlitz György voltak a Bányász Képzőművész Körben. Tanulmányait a Nyugat-magyarországi Egyetemen folytatta, ahol képgrafika szakon szerzett diplomát, olyan művészektől tanulhatott, mint Nagy Gábor György, Butak András, Péter Ágnes, Losonczi Péter. A legutóbbi időkben egyéni kiállításai voltak a Bánhidai Alkotó Házban, az Opel Szalonban, csoportos tárlatokon vett részt a tatai Grottákon, a XIII. Tatabányai Őszi Tárlaton is bemutatkozhatott. Jelenleg a budapesti egyéni tárlata mellett, festménye látható a Tatavölgyi Alkotóművészek közös kiállításán a tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtárban.

fb-share-icon