Schenk Attila Expedíciója a BAH-ban

Sopotnik Zoltán

A LÉLEKBETONOZÁS TECHNIKÁI (TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS)

A természet nem fontos. Az emberi sem. Régebben, volt ugyan vita erről mindenféle kétes filozófusok, irodalmárok és a poszthumán építészet képviselői között, de ez a vita mára már nem létezik.

Napjaink talán legnagyobb és legámulatba ejtőbb találmánya: az emberi lélek lebetonozása. Sőt, nemrég jelent meg egy fontos publikáció a legmértékadóbb orvosi szaklapban, amelyben az érzések lebetonozásáról számol be egy orvoscsoport. Ezeknek a nem mindennapi tudósoknak sikerült külön-külön lebetonozniuk az emberi érzéseket. Az összeset. És ki tudja, hol áll meg a folyamat, a határ a csillagos ég. Vagyis a világűr.

A poszthumán betonozás-időszámítása előtt sikerült egy nagyon fontos dolgot elérnie az emberiségnek: a teljes Föld bolygó lebetonozását. Évszázadokig nem jöttek rá a tudósok a szuperbeton megfelelő összetételére, amivel a lehető leghamarabb megoldják a Föld teljes elárasztását, mígnem egy híres android pszichológus és kőműves É.N.O. K. 2023ZKY rá nem jött a receptre, miszerint a homok, kőzúzalék és megfelelő mennyiségű víz (tengereket, óceánokat térítettek el) mellett legalább 4 milliárd emberi csontból készített cementre lesz szükség. E művelet sikeres végrehajtásától (amiben 2 millió algoritmus segédkezett) számítjuk az új időszámítást, a pbi-t.

Érdekes, jegyzi meg Prof. Jakson Satanhormon, a floridai egyetem cementreplikációs kutatóintézetének vezető biológusa, hogy a Föld sikeres lebetonozása után egyszerre próbálkoztak a világűr és az emberi lélek kiöntésével, és hogy az emberi lelket előbb sikerült ilyenformán meghódítani. A világűr lebetonozásához még legalább két fényévszázad szükséges, állapította meg a kutató.

Mindezek mellett egy kis Közép-Kelet európai országban komoly sikereket értek el, nevét már rég betemette a cementpor, az álmok lebetonozásával. Ráadásul a fent említett, de meg nem nevezett országban nem a tudósoknak, hanem a politikai rendszernek sikerült különböző antiszociális-és ellenmegélhetési intézkedések révén a lakossági közös tudat olyan mértékű lecsiszolása, amelynek eredményeképpen az álombeton szásztíz százalékban ragadt meg az idegpályák, agyalapi mirigyek és idegrostok felületén. Így hozva létre tökéletes államformát.

Ha két fényévszázad múlva sikerül a világűr ilyetén meghódítása, már csak egyetlen, de a legnehezebb kihívás marad hátra: Isten sikeres lebetonozása.

fotó: Nagy László és Nedves Péter

fb-share-icon